Palvelun sopimus- ja käyttöehdot

Palvelun sopimus- ja toimitusehdot

Isku Koti Oy:n etämyynnin yleiset sopimus- ja toimitusehdot ovat voimassa 1.8.2023 alkaen toistaiseksi ja korvaavat Iskun aiemmat etämyynnin yleiset sopimus- ja toimitusehdot.

1. Yleistä

1.1 Nämä sopimusehdot sisältävät Isku Koti Oy:n (”Isku”) ylläpitämän ja asiakkailleen tarjoaman verkkokauppapalvelun (jäljempänä “Palvelu”) käyttöä koskevat ehdot sekä tuotteiden tilausta ja toimitusta koskevat ehdot.

1.2 Ostaessasi tuotteita Palvelusta, hyväksyt nämä ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Palvelussa on näitä ehtoja tarkentavia tiedonantoja ja toimintaohjeita.

2. Tuotteet, tilaaminen ja toimitus

2.1 Isku vahvistaa tuotteen tilauksen lähettämällä sähköpostiviestin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

2.2 Halutessasi voit rekisteröityä Palveluun käyttämällä voimassa olevaa Iskun toimittamaa tunnusta tai luomalla uuden tunnuksen. Vastaat tunnuksen käytöstä näiden ehtojen mukaisesti.

2.3 Kunkin tuotteen tiedot ja hinta ilmoitetaan Palvelun tuotesivuilla. Näytettävät hinnat ovat tilaushetken hintoja. Ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron ja pakkauksen. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja. Toimitushinnoittelu lasketaan vasta ennen tilauksen hyväksymistä. Isku ei ole vastuussa Palvelussa myytävien tuotteiden tai valmistajien omilla sivuilla olevien tuotteiden tiedoista. Jos hinnastossa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolon. Lisäpalvelut (esim. asennus- ja kierrätyspalvelu) veloitamme asennuspalveluhinnastomme mukaisesti. Hinnan näet ennen tilauksen vahvistamista ja maksamista.

2.4 Tuotesivuilla olevat kangas- ja värivaihtoehdot ovat digitaalisia ja voivat näyttää erilaisilta lopullisessa ympäristössään esim. valaistuksesta johtuen.

2.5 Palvelun tuotenäkymissä ilmoitetaan mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset. Isku ei takaa, että kaikkia tuotteita on saatavilla. Tuotteen ollessa tilapäisesti loppu, Isku ei toimita kyseistä tuotetta jälkitoimituksena saatuaan tuotetta lisää. Mikäli tilatun tuotteen osalta ilmenee toimitusvaikeuksia, ilmoittaa Isku tästä sinulle. Isku ei ole miltään osin vastuussa siitä vahingosta, joka mahdollisesti aiheutuu sen vuoksi, että tuotetta ei kyetä toimittamaan.

2.6 Tilauksia toimitetaan ainoastaan Suomeen, pois lukien Ahvenanmaa ja saaristo. Mikäli toimitusaluetta on muutoin rajattu, rajaukset ilmoitetaan Palvelussa.

2.7 Valittavissa olevat kulloiset tuotekohtaiset toimitusvaihtoehdot ilmoitetaan Palvelussa. Toimitus tapahtuu tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi toimitusosoitteeseen Iskun etämyynnin toimitusehtojen mukaisesti. Mikäli toimitus kokonaisuudessaan näyttää viivästyvän tai viivästyy Iskusta aiheutuvista syistä, Isku pyrkii olemaan Asiakkaaseen yhteydessä mahdollisimman ajoissa uuden toimitusajan sopimiseksi.

Jos tilauksella on kaksi tai useampi tuote, niin tilaus voidaan toimittaa kokonaisuutena pidemmän toimitusajan mukaan.

Click & Collect -tilaus tilataan verkkokaupassa ja noudetaan myymälästä. Tilausten nouto ja luovutus tapahtuu noutopisteestä. Kun tilaus saapuu, saat tekstiviestiestin, jossa on noutovaraston yhteystiedot. Luovutamme tuotteen pakkauksineen palvelupisteellä, josta vastuu tuotteesta siirtyy sinulle. Huomioithan tuotteen mitat noutamaan tullessasi. Varastoimme Click & Collect-tilausta veloituksetta 14 vuorokautta. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi tilausta noudettaessa. Mikäli et itse pääse noutamaan tuotetta, käytä valtakirjaa. Voit käyttää myös tätä valtakirjapohjaa: valtakirja (PDF)

2.8 Sinun tulee välittömästi tuotteet saatuasi tarkistaa, että toimitus ja sen kolliluku vastaa tilaustasi eikä tuotteissa ole näkyvissä mahdollisia ulkoisia kuljetusvaurioita. Kuljetusvaurioista on välittömästi luovutushetkellä ilmoitettava kuljetusliikkeelle tai Iskun asiakaspalveluun. Pakkauksen avaamisen jälkeen sinun tulee tarkastaa pakkauksen sisällä oleva tuote välittömästi. Jos havaitset tuotteessa jotain vikaa tai puutteita, tulee sinun ilmoittaa siitä asiakaspalveluun viimeistään kahdeksan (8) päivän kuluessa siitä hetkestä, kun havaitsit virheen (tai sinun olisi pitänyt se havaita).

2.9 Reklamaatiotilanteissa tarvitsemme tilausnumeron, kuvat vaurioista sekä kuljetusvaurioissa myös kuvan rahtikirjasta ja pakkauksesta. Lisätietoa tuotteille myönnetystä takuusta ja sen kattavuudesta löydät täältä.  

3. Maksaminen

Verkkokaupassa voit maksaa seuraavilla tavoilla:

3.1 Korttimaksut ja MobilePay (Visa, Visa Electron, Mastercard ja Business Eurocard)

Maksukortilla maksaminen verkkokaupassamme on vaivatonta ja turvallista. Korttimaksamisen ja MobilePay-maksamisen verkkokaupassamme tarjoaa Svea Payments Oy yhteistyössä Payment Highwayn ja Worldlinen kanssa. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa verkkoyhteydessä. Korttinumeroita ei tallenneta verkkokaupan tai Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Payment Highwayn toimesta.

Maksunvälittäjän yhteystiedot:

Svea Payments Oy

Y-tunnus: 2121703-0

Mechelininkatu 1a, 00180 HELSINKI

Puhelin: +358 (0)9 4241 7040

Sähköposti: asiakaspalvelu.payments@svea.fi

www.svea.fi

3.2 Verkkopankkien verkkomaksupainikkeet

Voit maksaa tilauksen minkä tahansa suomalaisen pankin verkkomaksupainikkeen kautta. Kun käytössäsi on oman pankkisi antamat käyttäjätunnukset ja olet maksamassa nettiostoksiasi, siirryt verkkokauppamme sivuilta hetkeksi omaan pankkiisi ja maksat valitsemasi tuotteet suoraan omalta tililtäsi. Maksunsaajana näkyy Svea Payments Oy (tai aputoiminimemme Maksuturva Group Oy), joka huolehtii verkkokauppamme maksujenvälityksestä.

Maksunvälittäjän yhteystiedot:

Svea Payments Oy

Y-tunnus: 2121703-0

Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki

Puhelin: +358 (0)9 4241 7040

Sähköposti: asiakaspalvelu.payments@svea.fi

www.svea.fi

3.3 Lasku

Svea tarjoaa sinulle helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksesi laskulla. Valitessasi maksutavaksi Svea Bankin laskun saat aina vähintään 14 päivää maksuaikaa. Viivästyskorko on korkolain mukainen laillinen viivästyskorko eli 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme 5 euroa. Huomioithan myös, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Avoimet laskusi näet Omat sivut -palvelusta.

Svean laskun käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svea Bankin asiakaspalveluun.

Laskun maksaminen pienemmissä erissä

Ostoluotto on kertaluotto, jolla voit jakaa laskusi sinulle sopiviin kuukausieriin. Mikäli haluat maksaa laskusi pienemmissä erissä, sinun tulee tutustua laskun yhteydessä saamiisi ostoluoton ehtoihin ja hyväksyä ne allekirjoituksellasi. Tämän jälkeen voit maksaa vähintään laskulla ilmoitetun minimierän. Voit maksaa ostoluoton milloin tahansa kokonaan pois ilman lisäkuluja käyttämättömältä luottoajalta.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Ostoluoton yleiset ehdot ja Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

3.4 Erämaksu

Svea erämaksu on kertaluotto, jolla voit valita haluamasi maksuajan kaupassa tarjotuista vaihtoehdoista. Huomioithan, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Avoimet luottosi näet Omat sivut -palvelusta.

Voit tutustua luoton ehtoihin täältä: Erämaksuluoton yleiset ehdot ja Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

Svea Erämaksun käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svean asiakaspalveluun.

3.5 Yrityslasku

Svea tarjoaa helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksenne laskulla.
Valitessanne maksutavaksi Svean yrityslaskun saatte aina vähintään 14 päivää maksuaikaa. Viivästyskorko on korkolain mukainen laillinen viivästyskorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme vähintään 5 euroa.

Svean yrityslaskun käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Ostaja vakuuttaa olevansa oikeutettu toimimaan sen yrityksen nimissä, jonka tiedoilla on ostosta tekemässä. Svealla on oikeus tarkistaa ostajan nimenkirjoitus- tai muu osto-oikeus kyseisessä yrityksessä.

Svean yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Mikäli sinulla on kysymyksiä laskutukseen liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme  +358 9 4242 3330 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Svea noudattaa toiminnassaan tietosuojalakia, lue lisää tietosuojaselosteestamme.

Svea Bank AB (publ), filial i Finland (3237195-7)
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki
www.svea.fi

3.6 Lahjakortti

ISKUn digitaalinen lahjakortti käy maksuvälineenä vain ISKUn verkkokaupassa (isku.fi). Lahjakorttia ei voi palauttaa tai vaihtaa rahaksi. Lahjakortin voimassaoloaikaa ei voi pidentää. Kadonnutta lahjakorttia ei korvata. Lahjakortilla maksettujen tilausten tuotepalautuksista tehtävät hyvitykset palautetaan lähtökohtaisesti samalle lahjakortille, jota ostosta maksettaessa on käytetty. Lahjakortin voi käyttää kerralla tai osissa. Jos lahjakortin saldo ei kata koko ostosta, voit maksaa loput verkkokaupassa käytössä olevilla muilla maksutavoilla.

4. Tilauksen peruuttaminen ja palautusoikeus

4.1 Voit perua tilauksesi ennen kuin se on otettu työn alle ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun sen aukioloaikana.

4.2 Kuluttajansuojalain 6 luvun mukainen etämyynnissä sovellettava peruutusoikeus on voimassa Iskun palvelussa. Voit palauttaa tuotteet 30 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Tuotepalautuksista sovitaan asiakaspalvelun kanssa (Verkkokaupan palautuslomake). Asiakaspalvelu antaa ohjeita tuotteen palautusta koskien.

4.3 Hygienia- ja intiimituotteilla on palautusoikeus ainoastaan jos paketti on avaamaton. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi sängyt, peitot, tyynyt ja sijauspatjat. Lähetäthän kuvan avaamattomasta tuotepakkauksesta kun olet tekemässä palautusta.

4.4 Vastaat tuotteen palautuskustannuksista, pois lukien sohvat, lepotuolit ja sängyt, joiden palautuskustannuksista vastaa Isku. Iskulla on oikeus vähentää palautuskustannukset palautettavasta kauppasummasta.

4.5 Palautettujen tuotteiden kauppasumma palautetaan alkuperäiselle maksutavalle. Iskulla on oikeus pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes tuotteet ovat palautuneet Iskulle tai kunnes olet osoittanut lähettäneesi tuotteet takaisin.

4.6 Vastaanotettuasi tuotteen, sinun on pidettävä se olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä siihen saakka, kunnes olet päättänyt pitää tuotteen. Jos kuitenkin tuotteen käyttöönoton jälkeen päätät peruuttaa tilauksen, vastaat sen mahdollisesta arvon alentumisesta. Tavaraa ei katsota kuitenkaan otetuksi käyttöön, jos olet käsitellyt tavaraa vain siten kuin on tarpeen sen luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi.

4.7 Jos mahdollista, tuote tulee palauttaa sen alkuperäisessä myyntipakkauksessa. Vastaat tuotteen pakkaamisesta asianmukaisella tavalla palautusta varten.

5. Vastuunrajoitus

5.1 Isku ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Palvelun käytön yhteydessä tai sen johdosta, ettei Palvelu ole käytettävissä. Isku ei takaa verkkopalvelunsa keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa.

5.2 Isku ei vastaa Palvelusta ostetun tuotteen soveltuvuudesta asiakkaan tiettyyn käyttötarkoitukseen.

5.3 Isku ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle viivästyksestä eikä toimituksen virheellisyydestä aiheutuneita välillisiä vahinkoja. Henkilö- ja/tai esinevahingon sattuessa Isku vastaa toimittamansa tuotteen mahdollisista yksityishenkilölle aiheuttamasta vahingosta tuotevastuulain säännösten mukaisesti. Mahdolliselle kiinteälle omaisuudelle aiheutuneista vahingoista Isku ei vastaa.

5.4 Näillä ehdoilla ei rajoiteta Iskun vastuuta huolimattomuudesta aiheutuvista henkilövahingoista eikä sellaista vastuuta, jota ei soveltuvan pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön nojalla voida sulkea pois eikä rajoittaa.

5.5 Isku varaa oikeuden koska tahansa muuttaa ylläpitämiään verkkopalveluja ja näitä käyttöehtoja sekä estää pääsyn verkkopalvelun sivuille tai lopettaa niiden ylläpito.

 

6. Muut ehdot

6.1 Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Iskulle ja/tai sen yhteistyökumppaneille. Materiaalien kopioiminen tai käyttö muuhun kuin kuluttaja-asemassa olevan asiakkaan omaan henkilökohtaiseen yksityiseen käyttöön ilman lupaa on kielletty.

6.2 Iskulla on oikeus muuttaa Palvelun sisältöä ja näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset Palvelua käyttäessään. Kulloinkin voimassa olevat sopimusehdot ovat nähtävissä Palvelussa. Velvollisuutenasi on tarkistaa mahdolliset muutokset näissä ehdoissa sekä tallentaa kuhunkin tekemäänsä tilaukseen soveltuvat sopimusehdot.

6.3 Palvelun osiin tai sivuihin saattaa sisältyä kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita tai linkkejä kyseisiin palveluihin. Tällaisiin kolmannen osapuolen palveluihin sovelletaan ko. toimijan erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojaperiaatteita.

6.4 Palvelusta luovutetaan asiakasta koskevia tietoja Palvelua toimittaville yhteistyökumppaneille, mukaan lukien kuljetusliikkeet ja tilausta ja sen seurantaa hallinnoivat palveluntarjoajat. Palvelusta voidaan lähettää sinulle tilauksen seurantatietoja, mukaan lukien kuljetuksen saapumis- ja sijaintitietoja sähköpostilla, tekstiviestillä tai muulla vastaavalla tavalla ilmoittamiesi yhteystietojen mukaisesti.

6.5 Vastaat kaikesta käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tapahtuvasta käytöstä, ja siitä, että käyttö noudattaa tämän sopimuksen ehtoja. Olet vastuussa salasanan salassapidosta.

6.6 Sitoudut käyttämään Palvelua vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Vastaat täysmääräisesti näiden sopimusehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesta Palvelun käytöstä aiheuttamasta vahingosta Iskulle, muille käyttäjille ja kolmansille osapuolille. Iskulla on milloin tahansa oikeus estää Palvelun käyttäminen sekä ostosten tekeminen.

6.7 Palvelun sisältö on suojattu tekijänoikeuslain mukaisesti ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Tekstiä tai kuvia ei saa käyttää ilman Iskun nimenomaista lupaa. Palvelussa esiintyvät liiketunnukset ja tuotemerkit sekä kaikki näihin liittyvät tavaramerkit, tuote- tai palvelunimet ja sloganit sekä muut immateriaalioikeudet ovat Iskun tai mahdollisen kolmannen tahon omaisuutta, eikä käyttäjä saa käyttää niitä millään tavalla ilman Iskun tai asianomaisen kolmannen tahon etukäteistä kirjallista suostumusta pl. aineistot ja painokelpoiset logot, joita on sallittua käyttää journalistisiin tarkoituksiin sillä edellytyksellä, että tiedon lähde mainitaan sitä käytettäessä.

6.8 Mahdollisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kkv.fi). Mikäli neuvotteluilla ja em. riidanratkaisumenettelyillä ei saavuteta ratkaisua, näistä ehdoista aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan lopullisesti suomalaisessa tuomioistuimessa.

6.9 Ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa, mikä tekee mahdottomaksi näiden toimitusehtojen täyttämisen tai olennaisesti vaikeuttaa sitä, on osapuolilla yhtäläinen oikeus vapautua joko kokonaan tai osittain näiden ehtojen soveltamisesta.