Sisustustrendit 2024

Esittelyssä sisustustrendit 2024! Luonto, kestävä design sekä rohkeat värit tulevat taas. Ota vinkit talteen ja päivitä kotisi trendien mukaisesti tai poimi parhaat palat oman kotisi kaunistamiseksi!

 

1. Rohkeat väripaletit

Vuoden 2024 sisustustrendeissä rohkeat väripaletit nousevat parrasvaloihin ja Pantone on valinnut vuoden trendiväriksi lumoavan persikkaisen oranssin sävyn. Sävyn nimi on Peach Fuzz ja se edustaa lempeyttä ja sydämellisyyttä. Tämä sävy on vertaansa vailla, ja se tarjoaa vastapainoa edellisen vuoden dominoineelle eläväiselle aniliininpunaiselle. Väripaletissa voit yhdistellä Peach Fuzz -sävyä monipuolisesti muiden vuoden 2024 trendivärien kanssa, kuten veteen viittaaviin sinisiin sävyihin, utuiseen violettiin, anteeksipyytelemättömiin pinkin ja punaisen sävyihin, meripihkaan, vihreisiin sekä tummiin ja intensiivisiin sävyihin kuten suklaanruskea.

2. Suklaan paluu

Vuoden 2024 hallitsevien värien joukossa suklaanruskea on valloittamassa sydämiä. Suunnittelijoiden mukaan tämä viehättävä sävy on noussut viime vuoteen verrattuna kolmanneksi eniten suosituksi värivalinnaksi, kun 21% vastaajista odottaa sen olevan vuoden pääsävy. Palanut oranssi ja sinappi seuraavat perässä maanläheisinä sävyinä.

3. Romantiikan aika

Romantiikan aika ei ole ohi – The New Romantics -trendi tuo romantiikan takaisin sisustukseen. Romanttinen design on enemmän kuin perinteinen ystävänpäivän estetiikka, sillä siinä käytetään rohkeasti vaaleanpunaisia, punaisia, kukka-aiheisia kuvioita, pitsiä ja nauhoja, tunnelmasta saadaan ihanan romanttinen. Nyt siis suuremmat kukat työntävät hienostuneemmat kukkakuvioinnit sivuun.

4. Runsaus sisustuksessa

Skandinaavisen ja minimalistisen sisustustyylin aikakausi saa vuonna 2024 tehdä tilaa runsaudelle. Minimalismin väistyessä värien tieltä, tilalle nousee rohkea ja rönsyilevä sisustustyyli. Asiantuntijoiden mukaan kodit täyttyvät yhä enemmän pienesineistä, taideteoksista ja värikkäistä elementeistä, luoden mielenkiintoisia ja persoonallisia kokonaisuuksia.

5. Pyöreät reunat ja kurvit

Sisustustrendit vuonna 2024 suosivat pyöristettyjä muotoja ja kaarevia linjoja huonekaluissa. Perinteisten suoraviivaisten muotojen sijaan sohvien reunat, kodin tasot ja peilit saavat pyöreitä muotoja. Huonekaluissa nähdään kaarevia linjoja, jotka tuovat pehmeyttä ja visuaalista kiinnostavuutta tilaan. Esimerkiksi puolikaaria käytetään seinillä peilien lisäksi myös maalipinnoissa, tuoden ilmettä ja modernia tyyliä kodin sisustukseen.

6. Japandi-sisustustyyli

Jos runsas sisustustyyli ei ole oma valintasi, ei huolta! Vuonna 2024 Suomessa nähdään myös japanilaisen ja skandinaavisen sisustustyylin yhdistelmä eli Japandi. Niukka värimaailma yhdistettynä puun käyttöön sisustuksessa jatkaa suosiotaan, samoin kuin harkitut irtokalusteet kotona. Japandi-sisustustyyli istuu kauniisti skandinaaviseen väripalettiin, säilyttäen samalla minimalistisen ja harmonisen tunnelman.

7. Monikäyttöisyys ja käsintehdyt yksityiskohdat

Monikäyttöiset huonekalut ja käsityön arvostus ovat nousussa. Vuoden 2024 sisustustrendeissä voit yhdistellä eri tyylejä ja materiaaleja, luoden kotiisi uniikin fuusion eri puolilta maailmaa. Muunneltavista huonekaluista esimerkkejä ovat modulaariset sohvaryhmät tai taitettavat ruokapöydät, jotka mahdollistavat tilan tehokkaan käytön eri tarpeisiin vastaamiseksi. Vastakkaisena trendi-ilmiönä ennustetaan hotellimaisen sisustuksen uutta tulemista, jossa keskiössä ovat selkeys, tyylikkyys ja laadukkaat materiaalit.

 

8. Älykäs teknologia ja materiaalit

Vuonna 2024 kodit ovat älykkäitä ja teknologiaa hyödynnetään entistä enemmän. Voit kokeilla älykkäitä ratkaisuja myös pienemmissä mittakaavoissa, esimerkiksi automaattisesti sammuvien valaisimien avulla, joiden avulla voit tuoda kotiisi modernia teknologiaa. Lisäksi älykkäitä ratkaisuja löydät myös yllättävistä kohteista kuten tyynyistä tai patjoista, koska nykyisin materiaalien avulla voidaan räätälöidä juuri sinulle sopiva kokonaisuus palautumisesi tueksi.

9. Kestävä design

Vuoden 2024 huomionarvoisin trendi on kestävä design. ISKU panostaa entistä enemmän ympäristöystävällisiin materiaaleihin ja tuotantoprosesseihin. Kierrätetyt materiaalit ja ekologiset valinnat ovat pääroolissa, sillä ekologisuus nähdään nyt kokonaisvaltaisena elämäntapana. Toteuta ekologisuutta kotona valitsemalla huonekaluja, jotka vastaavat nykyaikaisen vastuullisuustietoisen ihmisen laatuvaatimuksia.

10. Luontotrendi

Luontoon liittyvät kokemukset ja elämykset ovat edelleen sisustuksen ytimessä. ISKU tuo luonnon kodin keskiöön laadukkailla luonnonmateriaaleista valmistetuilla kalusteilla. Maksimoimalla luonnonvalon määrän ja luomalla sisäpuutarhoja, voit matkia luontokokemusta kotona. ISKUn valikoimasta löydät esimerkiksi kotimaisesta puusta valmistettuja huonekaluja, jotka tuovat luonnonläheisyyden osaksi arkea.