ISKU täyttää 95 vuotta 9.10.2023

Iskun tarina alkoi vuonna 1928, kun Lahden Puukalusto rekisteröitiin osakeyhtiöksi 9.10.1928. Yhtiön perustivat Eino Vikström ja hänen yhtiökumppaninsa Matti Metso, joka kuitenkin luopui osuudestaan yrityksessä jo vuonna 1929. Aina siitä lähtien yritys on ollut kokonaisuudessaan Vikströmin perheen omistuksessa. Nykyään Isku on perheyritys kolmannessa polvessa. Neljäskin polvi on jo aktiivisesti mukana toiminnassa.

section.settings.image.alt

ISKU – since 1928

Olemme ylpeitä siitä, että olemme 100 prosenttisesti perheyritys, jolla on takana merkittävä 95 vuoden matka. Pitkä historiamme on luonut vahvan pohjan kestävälle tulevaisuudelle. Tehtaamme sijaitsevat edelleen Lahdessa, johon Eino Vikström ISKUn aikanaan perusti. Perustajansa visionäärisyyden mukaisesti ISKU jatkaa keskittyen ympäristöystävälliseen tuotantoon ja kestäviin ratkaisuihin.

TUTUSTU ISKUN TARINAAN

ISKU-nimen tarina

Lahden Puukalusto Oy myi valmistamansa tuotteet 50-luvulle saakka jälleenmyyjien kautta. Tuotanto oli kuitenkin kasvanut jo niin merkittäväksi, että yhtiössä päätettiin ryhtyä kehittämään omaa myyntiverkostoa. Valmistussarjoista jäi aina tuotteita, joita oli vaikea saada jälleenmyyjille kaupaksi, joten tuotantosarjojen ”häntiä” myytiin omassa tehtaanmyymälässä.

Uusi myymäläverkosto levittäytyi nopeasti koko maahan ja Iskun tuotteet tulivat kaikkien saataville. Tällöin tuli käyttöön myös Isku-brändi, koska yrityksessä haluttiin myydä ”markkinoille iskeviä” tuotteita, ja Isku-nimeä pidettiin tehokkaana ja nykyaikaisena. Aikaisemmin Isku-artikkelisanaa käytettiin, kun haluttiin tarjota tuotantosarjojen ylimääräisiä tuotteita jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät saivat tuolloin omille markkinoilleen hyviä tarjoustuotteita; – ”Isku-artikkeleita”.

Video